Postzegels Hugo de Groot

Leuk nieuws voor alle postzegelliefhebbers onder ons! Hugo de Groot heeft nu ook zijn eigen postzegel. Precies 400 jaar na zijn ontsnapping brengt PostNL deze bijzondere bladzijde uit de geschiedenis van Nederland in herinnering met een speciale map.

Postzegel map
Sandra Smulders heeft een stijlvol ontwerp gemaakt van een drieluik. Deze drieluik bestaat uit het avontuurlijke levensverhaal van Hugo de Groot. In de map zitten vijf verschillende postzegels met een portret van Hugo de Groot en oude afbeeldingen van zijn veroordeling en ontsnapping. De volgende momenten staan afgebeeld op de postzegels:
– Hugo de Groot wordt zijn vonnis aangezegd
– De vlucht van Hugo de Groot uit Slot Loevestein
– Portret Hugo de Groot
– Hugo de Groot begeeft zich in metselaarskleding op de markt te Gorinchem
– Hugo de Groot wordt in Parijs herenigd met zijn vrouw en dochter

Gouden collectie
Daarnaast wordt zijn jubileum ook herdacht met een serie van vier gouden postzegels. Deze gouden collectie bestaat uit 4 postzegels met afbeeldingen van de hoofdrolspelers die ieder op een andere datum worden uitgebracht: Hugo de Groot (22 maart), Slot Loevestein (23 juni), Johan van Oldenbarnevelt (14 september) en Prins Maurits (15 november). De postzegels zijn allemaal gemaakt van 24-karaats goud en worden geleverd met een certificaat van echtheid.

Prijs
De postzegels uit de Gouden collectie kosten 50,- per stuk. De Hugo de Groot map met 5 postzegels koop je voor 9,95 via deze link: https://bit.ly/31c4uJM.

 


Dit bericht delen?


© Slot Loevestein - Initiatiefnemer van het Hugo de Grootjaar
Website door Janssen.nl