Ontdek Hugo: Schrijf een brief naar een bekende en onbekende (online)

Categorie:
tentoonstelling
Datum:
17 maart 2021
Locatie:
Bibliotheek AanZet, Gorinchem
Provincie:
Zuid-Holland
Geschikt voor kinderen:
Ja
Bijzonderheden:
NVT
Meer informatie

Beschrijving

Tijdens het leven van Hugo de Groot bestonden er verschillende methoden om een boodschap te verspreiden. Dit kon gaan van blaasinstrumenten, klokken, vuur en rook, kledij, toneelspelen, processies, schilderijen, brieven en wandtapijten en uitgehangen teksten tot een roep. Van al deze methoden had het rondsturen van brieven de grootste geografische reikwijdte. Brieven werden geschreven met een veer en inkt. De brieven werden verzegeld met was of lak. Van Hugo zijn er meer dan 7000 brieven terug gevonden.

Vroeger bestonden er penvrienden. Tegenwoordig worden er niet zoveel ouderwetse brieven meer geschreven. Hoe leuk is het om in plaats van een appje een echte brief aan iemand te sturen. Tijdens de tentoonstelling kun je dat doen met een ouderwetse ganzenveer en was stempel. Schrijf thuis een ouderwetse brief. Pak een pen en papier en schrijf een brief naar een vriend/vriendin of familielid.

Maar ook: Er zijn heel veel mensen die nu eenzaam zijn, schrijf eens een brief aan een onbekende. Je mag je naam/adres noemen, maar het mag natuurlijk ook anoniem. Lever de brief in in de daarvoor bestemde kist bij de bibliotheek en wij bezorgen deze elke maand bij een ander goed doel in Gorinchem.


Deze activiteit delen?


© Slot Loevestein - Initiatiefnemer van het Hugo de Grootjaar
Website door Janssen.nl