Hugo de Groot als rolmodel

Categorie:
tentoonstelling
Datum:
28 mei 2021
Locatie:
Loevestein, Poederoijen
Provincie:
Gelderland
Geschikt voor kinderen:
Ja
Bijzonderheden:
NVT
Meer informatie

Beschrijving

Kunstcafé Rivierenland exposeert van vrijdag 28 mei t/m maandag 31 mei op Slot Loevestein en zij presenteren kunst in 2D en 3D.

Thema:
Het gedachtengoed van Hugo de Groot past nog steeds in deze tijd; juist in deze tijd. Elkaars ‘ruimte respecteren,’ elkaar de ruimte geven om anders over iets te denken/ iets anders te geloven dan jijzelf, elkaars fysieke ruimte respecteren, ook in de zin van persoonlijk eigendom. Dit geldt zowel voor staten (elkaars territorium respecteren) als voor individuen. En het respectvol omgaan met de gezamenlijke ruimte, zoals de zee die vrij is en juist niemands eigendom. Door Hugo de Groot als rolmodel te zien en zijn gedachtengoed naar deze tijd te trekken maken wij middels onze kunstwerken een eigentijdse afspiegeling.

Over Kunstcafé Rivierenland
In 2008 neemt fotograaf Henk Ganzeboom het initiatief om in Sliedrecht een maandelijks Kunstcafé te beginnen met 25 kunstenaars uit de regio. Met als doel ontmoetingen tussen kunstenaars uit alle disciplines van de kunst te laten plaatsvinden. Na enkele jaren verhuist het Kunstcafé naar Fort Vuren. Omdat inmiddels meer dan 100 deelnemers uit een grote regio rond Vuren komen past de naam Kunstcafé Rivierenland. Elke derde zaterdag van de maand is het Kunstcafé van 16.00 uur tot 18.00 uur geopend voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur. Er is altijd tijd voor korte presentaties. Ed Roos verzorgt de informatie over kunst die men met de deelnemers van het Kunstcafé wil delen via een groot bestand van e-mailadressen. De doelstelling van het Kunstcafé is om in een ongedwongen sfeer het onderling contact tussen kunstenaars uit de regio te bevorderen.

E-mailadres Ed Roos: roos.ed@gmail.com
Voor verdere informatie kijk op: www.kunstcaferivierenland.nl of op facebook Kunstcafé Rivierenland.


Foto's


Deze activiteit delen?


© Slot Loevestein - Initiatiefnemer van het Hugo de Grootjaar
Website door Janssen.nl