Filmvertoningen op Loevestein

Categorie:
tentoonstelling
Datum:
27 augustus 2021
Locatie:
Loevestein, Poederoijen
Provincie:
Gelderland
Geschikt voor kinderen:
Ja
Bijzonderheden:
NVT

Beschrijving

Binnen de vesting van Loevestein kun je in de avond van 27, 28 en 29 augustus film kijken onder de sterrenhemel. Het aangelichte kasteel fungeert daarbij als decor, dit is wel een hele bijzondere en intieme bioscoopsetting. Wij organiseren de filmvertoningen in samenwerking met International Film Festival Gorinchem en het Rode Kruis.

Deze driedaagse buitenbioscoop staat in het teken van het Themajaar 400 jaar Hugo de Groot. De relatie tussen de films en het gedachtegoed van Hugo de Groot wordt toegelicht tijdens interessante voorbesprekingen van de films.

Op 27 augustus wordt afgetrapt met de visueel verbluffende documentaire Honeyland, over evenwicht tussen mens en natuur. Op de tweede avond wordt de Nederlandse Oscarinzending  ‘Quo Vadis, Aida?’ getoond; een aangrijpende verslag door de ogen van de tolk Aida tijdens haar werk op de Nederlandse VN basis in Srebrenica. Op 29 augustus wordt er afgesloten met ‘For Sama’, een ijzersterke en aangrijpende documentaire uit Aleppo. Het is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. Voor meer informatie over de films scroll je naar onderen op deze pagina.

Programma

Inloop                                      19.00 – 20.15 uur
Horeca  geopend                   19.00 – 23.30 uur
Voorbespreking film              20.30 – 20.45 uur
Start film                                 20.45 uur
Einde film                                max. 23.00 uur
Uiterlijk einde                         00.00 uur

Prijs

Een ticket voor één van de filmavonden kost € 14. Hierbij zijn een non-alcoholisch drankje en een zakjes chips inbegrepen.

Kom je vanuit Woudrichem of Gorinchem? Dan is het ook mogelijk om een ticket te reserveren in combinatie met een overtocht van de veerdienst. Deze tickets kosten € 18. Meer informatie hierover vind je onderaan de pagina.

Ticket reserveer je binnenkort via deze pagina.

Horeca

De “Remise” is vanaf 19:00 uur geopend om een drankje of hapje te halen. Ga je voor de borrelplank met een wijntje? Of liever een hotdog met wat fris? Voor de zoetekauwen zijn er ook kasteelkoeken, muffins, Willem’s Wafels of ijs.

Films

De leukste weg is over het water

Kom je vanuit Woudrichem of Gorinchem? Dan is het ook mogelijk om een ticket te reserveren in combinatie met een overtocht van de veerdienst. Deze tickets kosten € 18.

Vanaf Gorinchem vaar je op twee vaste tijden met de watertaxi van Riveer naar de Waterpoort in Woudrichem. Hiervandaan vaart Riveer verder naar Loevestein, of je stapt over op het kleine voetveer.

Vanaf Woudrichem

  • Riveer vaart speciaal voor de filmvertoningen op twee vaste tijdstippen met de watertaxi, vertrek bij de Waterpoort.
  • Het kleine voetveer vaart speciaal voor de filmvertoningen met doorlopend vertrek vanaf de Rijkswal (6 minuten lopen vanaf de Waterpoort). Het voetveer vaart van 19.00 tot 20.30. Na afloop vaart het voetveer niet meer omdat het dan donker is. Voor je terugreis kun je de watertaxi reserveren.

LET OP: Watertaxi

Om gebruik te maken van de watertaxi is het noodzakelijk om je aan te melden voor het gewenste tijdstip. Dit is mogelijk door contact op te nemen met de watertaxi op 06 2255 8233 o.v.v. filmvertoningen Gorinchem/Woudrichem-Loevestein. De watertaxi zal op het aangegeven tijdstip voor je klaar liggen in Gorinchem of Woudrichem en voor de terugreis op de steiger bij Slot Loevestein. Kom niet te laat! De watertaxi kan NIET op je wachten. Gebeurt er iets onverwachts, bel dan altijd zo snel mogelijk de kapitein van de watertaxi.

De tijden waarop de watertaxi vaart zijn;

Gorinchem 19.00 en 19.45 uur
Woudrichem 19.15 en 20.00 uur

De terugreis vanuit Loevestein vertrekt om 23.45 uur.


Foto's


Deze activiteit delen?


© Slot Loevestein - Initiatiefnemer van het Hugo de Grootjaar
Website door Janssen.nl